Consortium waaronder VABO Composites wint belangrijke composietprijs 2015

Met de hybride composiet oplossing in de categorie ''heavy Machinery'' heeft het consortium NLR, VABO Composites, ICO, Kuiken en Gurit de JEC Innovation Award 2015 gewonnen met de ontwikkeling van een lichtgewicht laadschep voor een wiellader.
In deze samenwerking is ervoor gekozen om verschillende disciplines bij elkaar te voegen en daardoor is dit resultaat geboekt! De lichtgewicht laadschep is vooral door de capaciteitsverhoging vanwege gewichtsvermindering een succesvolle innovatie.

Het NLR heeft in opdracht van ICO innovaties samen met VABO Composites het vooronderzoek en de engineering gedaan. Hierbij is gebruik gemaakt van de test en productiefaciliteiten van het NLR en VABO Composites. Kuiken heeft haar kennis ingebracht aangaande de markt en de gebruikers. Gurit heeft de composiet materialen voor de hybride laadschep geleverd. NLR en VABO Composites hebben de prototypes geproduceerd en zijn samen met Kuiken bezig de laadscheppen in de praktijk te testen. Later in dit jaar zal ook de productie van de hybride laadschep bij VABO Composites opgestart worden.

Tijdens de JEC Europe 2015 beurs in Parijs, zal op 10 maart van 16:00 tot 18:00 uur de uitreiking van de prijs plaats vinden. De laadschep zal tevens te bewonderen zijn in de ''Innovation Corner'' van deze beurs.

Reacties zijn gesloten.