Monthly Archives: november 2014

Terugblik op het CompoWorld jaarcongres

Ook het afgelopen jaarcongres ‘’Composites in Production’’ was weer een groot succes. Tijdens deze dagen hebben wij onder andere ons grote scheepsdeuren project aangekondigd. Dit jaar wordt de productie voor een werf in Italië ter hand genomen worden. Bekijk dit filmfragment voor meer informatie.

Verder was VABO Composites als bedrijf uitgekozen voor het in ontvangst nemen van een innovatievoucher voor de ontwikkeling van een flexibel in te stellen malconcept, hierin kunnen meerdere typen composiet producten geproduceerd worden. Samen met het NLR onderzoeken wij welk systeem voor de instelfunctie gebruikt kan worden.
Ook is er nog een gedeelde check door Hoekman Shipbuilding, Masterplan Duurzame Visserij en ons in ontvangst genomen voor de ontwikkeling van een composiet modulair stuurhuis voor visserijschepen.

We kijken zeer tevreden terug op het jaarcongres 2014.

Radarmast voor Megajacht

Met een hoogte van 12 meter een internationaal project van enorme omvang (230m2), dat is waar wij bij VABO Composites aan hebben gewerkt in de afgelopen tijd. In samenwerking met Mouldcam Heerenveen die de volledige engineering en de bouw van de directe mallen uitgevoerd heeft wordt de bouw en assemblage van de vezelversterkte radar mast volledig (incl. leidingwerk) door ons uitgevoerd.

De mast is opgebouwd uit twee halfronde staanders met  daartussen drie plateaus voor de radar domes en elektronica. De delen worden voor transport geassembleerd en daarna op een ponton over zee vervoerd worden naar het jacht voor de samenbouw.

Voordelen om deze mast in composiet uit te voeren zijn vooral de sterkte van het materiaal en het gewichtsreducerend aspect. Dit geeft composiet een grote voorsprong op andere materialen.

Wij, als VABO Composites, zijn heel trots om een product als deze radarmast te mogen maken voor een buitenlandse internationaal toonaangevende werf. Dergelijke grootschalige complexe projecten passen perfect in onze strategie.