Monthly Archives: januari 2015

VABO Composites aanwezig op Seatec Italië 2015

Seatec: Sea Technology & Design is een beurs die zich richt op bedrijven die te maken hebben met jacht- en scheepsbouw. De beurs wordt gehouden in Marina di Carrara op 4, 5 en 6 februari. VABO Composites presenteert hier lichtgewicht composiet scheepsdeuren en - luiken. De eerste series van deze lichtgewicht deuren en luiken worden…
Read more

HUBS voor boulevard Emmen

Op dit moment wordt in Emmen gebouwd aan een aantal grote projecten voor de herontwikkeling van het centrum. Eén van deze projecten zal bij VABO Composites gerealiseerd worden, het gaat om de HUBS (trefpunten). Dit zijn organisch vormgegeven overkappingen uitgevoerd in composiet die op enkele punten op de Boulevards worden geplaatst. In totaal zullen er negen worden geplaatst. Deze HUBS bieden gelegenheid om even op elkaar te wachten en bieden beschutting tegen zon of regen.

Na een gedegen voorbereiding van sterkte/wind berekeningen, uitgevoerd door ICO Innovaties, zal binnenkort gestart worden met de bouw van de HUBS. In de rand van de overkappingen wordt led verlichting aangebracht en onder in de overkappingen worden spots geplaatst. Dit mooie project, dat in lijn is met al eerder door ons uitgevoerde projecten zoals de schaaldelen voor het Louvre en de ''Clouds'' in Londen, doen wij in samenwerking met gemeente Emmen. Het ontwerp voor dit project is uitgevoerd door CM3.