Yearly Archives: 2019

Eén van de grootste composietprojecten ooit in de superjachtbouw

  • Ceremony first layer 2019 (101)
  • Ceremony first layer 2019 (101)
  • Ceremony first layer 2019 (102)
  • Ceremony first layer 2019 (103)
  • Ceremony first layer 2019 (104)
  • Ceremony first layer 2019 (105)

Op donderdag 10 oktober jl. vierde VABO Composites samen met superjachtbouwer Royal van Lent het bereiken van een belangrijke mijlpaal in één van de grootste composietprojecten dat ooit in de superjachtbouw is uitgevoerd. De vertegenwoordigers van het eigenaarsteam en Royal van Lent hadden de eer om op de knop te drukken waarmee de robot werd geactiveerd die vervolgens de eerste laag in de mal legde.

Royal van Lent heeft VABO de opdracht gegeven voor de engineering, mallenbouw, productie en installatie van de bovenbouw van het jacht. Om zoveel mogelijk gewicht te besparen maakt VABO de mast, het dak en de twee dekken van de bovenbouw – in totaal meer dan 800 m² - van composiet. De productie is inmiddels in volle gang en de eerste mallen zijn gereed.

Het VABO-team is de komende maanden druk met het realiseren van het project. Het eerste grote transport naar de Urker haven staat gepland voor begin 2020.

Solar Boat Twente

Geschreven door team Twente. Voor team structureel van Solar Boat Twente begon 2019 met een grote verandering. Maandag 7 januari verhuisde de werkplaats van Solar Boat Twente van de Marssteden in Enschede naar een tijdelijke thuisbasis in de Noordoostpolder. Zes weken lang is er door het structurele team van Solar Boat Twente, aangevuld met frisse…
Read more

Wat VABO Composites doet | Composites world

Ginger Gardiner schreef een mooi artikel op www.compositesworld.com over de bijzondere projecten waar VABO Composites aan werkt. ''Vabo Composites designs, builds and assembles 10m-tall composite radar masts, improving weight, stability and performance for modern megayachts''. Lees hier het volledige artikel..
Read more