Solar Boat Twente

Geschreven door team Twente.

Voor team structureel van Solar Boat Twente begon 2019 met een grote verandering. Maandag 7 januari verhuisde de werkplaats van Solar Boat Twente van de Marssteden in Enschede naar een tijdelijke thuisbasis in de Noordoostpolder. Zes weken lang is er door het structurele team van Solar Boat Twente, aangevuld met frisse energie van teamleden uit Enschede, keihard gewerkt in één van de productiehallen van VABO Composites. Met lange werkdagen en de nodige improvisatie is uiteindelijk een mooi resultaat neergezet. Achtereenvolgens zijn ribben, de romp en topdek gelamineerd, met carbon prepreg en kernen van PVC-foam en honeycomb. Omdat de romp zo groot is (8 meter lang), moest zelfs de oven bij VABO Composites worden uitgebouwd voor het afbakken! Uiteindelijk is het gelukt om in zes weken een romp van ongeveer 45 kilogram te bouwen, bijna 10 kilogram lichter dan de voorganger.

Het grootste onderdeel van het de nieuwe boot was mede dankzij de faciliteiten van VABO Composites mogelijk, maar een volledige zonneboot bestaat uit meer dan alleen de romp. De zonneboot van het 14-koppige studententeam van de Universiteit Twente bevat naast de zonnepanelen ook nog geoptimaliseerde draagvleugel. Dankzij deze draagvleugels vaart de boot niet alleen, zij vliegt ook!

Met onze draagvleugel zonneboot doet het team komend jaar mee met meerdere zonneboot wedstrijden. Niet alleen nationaal, maar zelfs internationaal wil het team hoge ogen gooien. Tijdens de “Solar and Energy Boat Challenge”, ook wel het wereldkampioenschap voor de zonneboten, wil het team mee strijden voor een topklassering in de haven van Monaco. Door hieraan mee te doen worden ook de mogelijkheden van zonne-energie in de maritieme sector onder de aandacht gebracht. Zie www.solarboattwente.nl voor meer informatie over Solar Boat Twente.

 

Reacties zijn gesloten.